مسجد شهدا رفسنجان، بنای استوار در قلب این شهر، نه تنها مکانی برای عبادت، بلکه کانون همبستگی و پیشرفت فرهنگی و اجتماعی است. این مسجد با هدف خدمت به مردم و ارتقای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی، فضایی منحصر به فرد را در این منطقه فراهم کرده و با برنامههای متنوع خود، نقش مهمی در تقویت وحدت و توسعه جامعه ایفا میکند.
مسجد شهدا رفسنجان در سال 1399 با همت و تلاش خیر بزرگوار جناب آقای میرزابیگی و با همراهی صمیمانه مردم فهیم محله شهید مقیمی، با هدف فراهم آوردن مکانی برای عبادت، تعلیم و تبادل فرهنگی، افتتاح و به بهرهبرداری رسید. انگیزه اصلی ساخت این مسجد، ایجاد فضایی بود که علاوه بر برگزاری مراسم مذهبی، به پویایی فرهنگی و اجتماعی منطقه نیز کمک کند. این مسجد در دو طبقه و با مساحت بیش از 1000 متر مربع احداث شده است و به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی و اجتماعی در شهر شناخته میشود.
در فاز اول، طبقه همکف مسجد به طور اختصاصی برای اقامه نماز و برگزاری برنامههای مختلف مذهبی و اجتماعی تجهیز شده است. ستونهای بلند و محراب زیبای این طبقه، فضایی معنوی و آرامشبخش را برای نمازگزاران فراهم میکند. بهطور متوسط، در نماز جماعت مغرب و عشاء ، بین 50 تا 70 نفر از اهالی محله و سایر مناطق در این مسجد حضور مییابند که این تعداد، نسبت به سایر مساجد منطقه، رقم قابل توجهی است و نشاندهنده استقبال و اعتماد مردم به این مکان مقدس میباشد. همچنین نیم طبقه اول این مجموعه، به منظور اجرای برنامههای فرهنگی و سرگرمیهای متنوع برای گروههای سنی کودکان و نوجوانان طراحی و راهاندازی شده است. در این طبقه، کودکان و نوجوانان میتوانند در کارگاههای هنری و بازی های ورزشی و سرگرمی شرکت کنند.
طبقه دوم مسجد به فضایی ویژه برای فعالیتهای علمی و فرهنگی تبدیل خواهد شد. در این طبقه، چهار سالن بزرگ با طراحیهای مدرن و کاربردی گنجانده شده است که شامل دو مخزن کتاب برای ارتقای سطح علمی و فرهنگی، دو سالن مطالعه، دو کلاس آموزشی، آبدارخانه و سرویسهای بهداشتی میباشد. این بخش از پروژه، بیش از 50 درصد پیشرفت داشته و امید است که در سال 1404، تکمیل و به بهرهبرداری کامل برسد.
همچنین، با تلاشهای ارزشمند امام جماعت مسجد، در سال 1404 پایگاه مقاومت بسیج و کانون فرهنگی شهدا نیز در مرکزیت مسجد شهدا افتتاح خواهد شد. این دو نهاد با هدف ترویج ارزشهای اسلامی و ملی، برنامههای متنوعی را برای جوانان و نوجوانان برگزار خواهند کرد و به این ترتیب، مسجد به محلی برای رشد و تعالی جوانان و فعالیتهای اجتماعی تبدیل خواهد شد.
مسجد شهدا در راستای تحقق اهداف خود، کارگروههایی را در حوزههای مختلف فرهنگی و اجتماعی راهاندازی کرده است. این کارگروهها به صورت منسجم و سازمانیافته به پیشبرد اهداف مسجد پرداخته و شامل بخشهایی نظیر کارگروه بانوان (فرصتی برای توانمندسازی بانوان محله) ، کارگروه کودک و نوجوان (که استعدادهای کودکان و نوجوانان را شکوفا میکند)، کارگروه ورزش و سرگرمی (با برگزاری مسابقات ورزشی، روحیه نشاط و همدلی را در بین جوانان تقویت میکند)، کارگروه رسانه و تبلیغات (با انتشار محتوا و اطلاع رسانی برنامه ها ، پیام مسجد را به گوش همگان میرساند) و کارگروه فرهنگی میباشند.
مسجد شهدا رفسنجان، با تکیه بر ایمان و همت مردم، به سوی آیندهای روشن گام برمیدارد و امید است که همواره چراغ راه هدایت و پیشرفت برای این منطقه باشد.
برگزاری سه وعده نماز جماعت و اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی ، اعیاد و شهادت ها
محلی برای سرگرمی کودکان و نونهالان در زمان برگزاری نماز جماعت و مراسمات
فضایی آرام و مسکوت برای حضور نوجوانان و جوانان جهت مطالعه کتاب های درسی و غیر درسی
تجهیز مسجد به فوتبال دستی ، تنیس روی میز ، دارت ، وسایل سرگرمی و تلوزیون جهت انجام بازی های رایانه ای
حضور اساتید حوزه و مشاورین ازدواج و خانواده در مسجد و برگزاری دوره های آموزش خانواده
پاسخگویی به سوالات شرعی ، پاسخ به شبهات و تولید محتوا در بستر فضای مجازی